Gambas al ajillo met Oro de Genave biologische extra vierge olijfolie van casagomez.nl

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo (ofwel knoflook garnalen) is een van mijn favoriete gerechten uit de Spaanse keuken. Simpel, snel en makkelijk klaar te maken met maar een paar ingrediënten. Maar zo erg enorm lekker! In dit gerecht gebruik ik de Oro de Genave, biologische olijfolie 5l of 750ml.

Casa Gomez Spaanse recept Gambas al Ajilo bakken met olijfolie Oro de Genave

Voor dit gerecht heb je voor 2 personen nodig:

  • 200 gram (kleine) rauwe gamba's 
  • 3 knoflook teentjes (meer mag ook!)
  • peterselie
  • kleine pepertjes, voor dit gerecht heb ik kleine gedroogde pepertjes bij de toko om de hoek gekocht
  • Stokbrood

 Bereiding:

  1. Maak de gamba's eerst schoon, was ze goed en dep daarna goed droog. Hoe droger de gamba's zijn, des te minder ze zullen spetteren in de hete olijfolie.
  2. Snijd de knoflook in schijfjes, niet te dun, anders verbrandt de knoflook.
  3. Verhit een ruime hoeveelheid Oro de Genave extra vierge olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur. Zelf gebruik ik hier een kleine gietijzeren pan voor. Voeg vervolgens de knoflook en de pepertjes in de pan toe en fruit ongeveer een minuut aan.
  4. Voeg vervolgens de garnalen toe en schep de olijfolie er regelmatig overheen. De garnalen zijn zeer snel gaar wat te herkennen is aan de roze kleur. Naar smaak kan je nog zout en peper toevoegen.
  5. Wanneer alles goed gaar is, kan je de pan van het vuur halen.
  6. Serveer dit gerecht direct uit de gietijzeren pan of serveer in een tapa's schaaltje met wat peterselie erover heen.
  7. Eet bij dit gerecht een mooie vers stokbrood en dep het brood lekker in de olijfolie, zodat het alle mooie smaken en pittigheid opneemt.

Buen provecho!

 

 

Terug naar blog