Recepten met olijfolie
Rabo de Toro – Authentiek Spaans stoofgerecht uit Andalusië
Traditioneel Spaans recept met rundvlees, wijn en extra vierge olijfolie Wanneer ik de kans krijg om deze in Spanje te eten, eet ik dit graag. De Rabo de Toro is een klassiek Spaans stoofgerecht dat zijn oorsprong vindt in Andalusië, vooral in steden als Córdoba en Sevilla. Dit authentieke Spaanse recept is rijk aan smaak, eenvoudig te bereiden en een prachtig voorbeeld van hoe extra vierge olijfolie de basis vormt van de Spaanse keuken. Wanneer ik de kans krijg om deze in Spanje te eten, eet ik ik dit graag. Het gerecht wordt langzaam gegaard met groenten en wijn tot het...
Ajoatao de Jaén – Authentiek Spaans recept uit de Sierra de Segura
Traditioneel gerecht met extra vierge olijfolie uit de Sierra de Segura, Andalusie De Ajoatao is een traditioneel gerecht uit Jaén, afkomstig uit de bergachtige streek Sierra de Segura. Dit is een van die authentieke Spaanse recepten waarin olijfolie de hoofdrol speelt. De Ajoatao – ook wel Ajo atao genoemd, (de "j" spreek je uit als "g") – is een romige puree van aardappel, knoflook, eidooier en extra vierge olijfolie, tot in perfectie geëmulgeerd. Dit recept doet mij denken aan de kookkunsten van mijn oma die altijd als wij op vakantie waren in Spanje, al vroeg in de ochtend de voorbereidingen...
BBQ met Spaanse Extra Vierge Olijfolie: Picanha op zijn Best
BBQ met Spaanse Extra Vierge Olijfolie: Picanha op zijn Best Na een nat voorjaar is de zomer in Nederland eindelijk in volle gang. Een mooier moment is er niet om weer te te barbecueën met vrienden en/of familie, waar extra vierge olijfolie natuurlijk niet mag ontbreken! Ik krijg vaak de vraag hoe olijfolie kan worden gebruikt tijdens een barbecue, dus in deze blog wil ik enkele voorbeelden geven van hoe je extra vierge olijfolie kunt gebruiken, zowel bij het bakken als voor bijgerechten. Jersey Picanha Ter voorbereiding ben ik bij ONS Biologische Slager geweest voor een mooi stuk BBQ vlees. Ik...
Zarzuela (Spaanse visstoof)
Klaar om je vingers af te tikken voor dit heerlijke Spaanse gerecht? Een paar weken voor kerst belde mijn moeder mij op of ik tijdens kerst zin had in Zarzuela, een soort Spaanse Visstoof, met verschillende soorten vis. Normaal gesproken maak ik voor kerst een Beef Wellington, lamsbout, lamsrack of gaan wij gourmetten, dus dit was een lekkere en aangename afwisseling. De Beef Wellington heb ik overigens al een paar dagen geleden gemaakt voor een vriendengroep, dus vond het niet erg om niet een tweede te maken. Tijdens eerste kerstdag stond mijn vader lekker in de keuken te koken om...