Recepten met olijfolie — spaanse keuken

Rabo de Toro – Authentiek Spaans stoofgerecht uit Andalusië - Casa Gomez - Spaanse biologische extra vierge olijfolie

Rabo de Toro – Authentiek Spaans stoofgerecht uit Andalusië

Traditioneel Spaans recept met rundvlees, wijn en extra vierge olijfolie Wanneer ik de kans krijg om deze in Spanje te eten, eet ik dit graag. De Rabo de Toro is een klassiek Spaans stoofgerecht dat zijn oorsprong vindt in Andalusië, vooral in steden als Córdoba en Sevilla. Dit authentieke Spaanse recept is rijk aan smaak, eenvoudig te bereiden en een prachtig voorbeeld van hoe extra vierge olijfolie de basis vormt van de Spaanse keuken. Wanneer ik de kans krijg om deze in Spanje te eten, eet ik ik dit graag.  Het gerecht wordt langzaam gegaard met groenten en wijn tot het...

Lees meer


Ajoatao de Jaén – Authentiek Spaans recept uit de Sierra de Segura - Casa Gomez - Spaanse biologische extra vierge olijfolie

Ajoatao de Jaén – Authentiek Spaans recept uit de Sierra de Segura

Traditioneel gerecht met extra vierge olijfolie uit de Sierra de Segura, Andalusie De Ajoatao is een traditioneel gerecht uit Jaén, afkomstig uit de bergachtige streek Sierra de Segura. Dit is een van die authentieke Spaanse recepten waarin olijfolie de hoofdrol speelt. De Ajoatao – ook wel Ajo atao genoemd, (de "j" spreek je uit als "g") – is een romige puree van aardappel, knoflook, eidooier en extra vierge olijfolie, tot in perfectie geëmulgeerd. Dit recept doet mij denken aan de kookkunsten van mijn oma die altijd als wij op vakantie waren in Spanje, al vroeg in de ochtend de voorbereidingen...

Lees meer


Zarzuela (Spaanse visstoof) - Casa Gomez - Spaanse biologische extra vierge olijfolie

Zarzuela (Spaanse visstoof)

Klaar om je vingers af te tikken voor dit heerlijke Spaanse gerecht? Een paar weken voor kerst belde mijn moeder mij op of ik tijdens kerst zin had in Zarzuela, een soort Spaanse Visstoof, met verschillende soorten vis. Normaal gesproken maak ik voor kerst een Beef Wellington, lamsbout, lamsrack of gaan wij gourmetten, dus dit was een lekkere en aangename afwisseling. De Beef Wellington heb ik overigens al een paar dagen geleden gemaakt voor een vriendengroep, dus vond het niet erg om niet een tweede te maken. Tijdens eerste kerstdag stond mijn vader lekker in de keuken te koken om...

Lees meer


Esparragos verdes a la plancha (gegrilde groene asperges) - Casa Gomez - Spaanse biologische extra vierge olijfolie

Esparragos verdes a la plancha (gegrilde groene asperges)

In mijn jeugd gingen wij tijdens de zomervakanties elk jaar onze mijn opa en oma en de familie opzoeken in de geboortedorp van mijn vader; Los Prados de Armijo. Dit dorpje ligt midden tussen de olijfbomen en is door een dal doormidden gesplitst, waardoor je een wandeling (bergop) naar de overkant kon maken via een slingerweg om het dal heen. Al lopend langs de geiten en kippen van mijn oom, kan ik mij nog goed herinneren dat aan de rand van de weg rozemarijn en asperges groeiden in het wild. Vanwege die herinnering is het misschien een van mijn favoriete...

Lees meer