Recepten met olijfolie — andalusie

Rabo de Toro – Authentiek Spaans stoofgerecht uit Andalusië - Casa Gomez - Spaanse biologische extra vierge olijfolie

Rabo de Toro – Authentiek Spaans stoofgerecht uit Andalusië

Traditioneel Spaans recept met rundvlees, wijn en extra vierge olijfolie Wanneer ik de kans krijg om deze in Spanje te eten, eet ik dit graag. De Rabo de Toro is een klassiek Spaans stoofgerecht dat zijn oorsprong vindt in Andalusië, vooral in steden als Córdoba en Sevilla. Dit authentieke Spaanse recept is rijk aan smaak, eenvoudig te bereiden en een prachtig voorbeeld van hoe extra vierge olijfolie de basis vormt van de Spaanse keuken. Wanneer ik de kans krijg om deze in Spanje te eten, eet ik ik dit graag.  Het gerecht wordt langzaam gegaard met groenten en wijn tot het...

Lees meer


Ajoatao de Jaén – Authentiek Spaans recept uit de Sierra de Segura - Casa Gomez - Spaanse biologische extra vierge olijfolie

Ajoatao de Jaén – Authentiek Spaans recept uit de Sierra de Segura

Traditioneel gerecht met extra vierge olijfolie uit de Sierra de Segura, Andalusie De Ajoatao is een traditioneel gerecht uit Jaén, afkomstig uit de bergachtige streek Sierra de Segura. Dit is een van die authentieke Spaanse recepten waarin olijfolie de hoofdrol speelt. De Ajoatao – ook wel Ajo atao genoemd, (de "j" spreek je uit als "g") – is een romige puree van aardappel, knoflook, eidooier en extra vierge olijfolie, tot in perfectie geëmulgeerd. Dit recept doet mij denken aan de kookkunsten van mijn oma die altijd als wij op vakantie waren in Spanje, al vroeg in de ochtend de voorbereidingen...

Lees meer