Recepten met olijfolie — consumptie van extra vierge olijfolie
Eenvoudige Focaccia met Extra Vierge Olijfolie
Focaccia is natuurlijk een typisch Italiaans recept, maar wij hebben er een kleine twist aangegeven om het toch wat Spaans te laten zijn. Deze focaccia is zacht, luchtig en rijk van smaak dankzij één belangrijk ingrediënt: hoogwaardige extra vierge olijfolie uit Spanje. We gebruiken royaal olijfolie in dit recept, dus kies een olie met karakter zoals de Oro de Genave perfect voor een goede bite aan focaccia brood. Ingrediënten 120 ml extra vierge olijfolie Oro de Genave 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 el verse rozemarijn (of 1 tl gedroogd) Optioneel: 1 el verse tijm (of 1 tl gedroogd) 1/4 tl...
Rabo de Toro – Authentiek Spaans stoofgerecht uit Andalusië
Traditioneel Spaans recept met rundvlees, wijn en extra vierge olijfolie Wanneer ik de kans krijg om deze in Spanje te eten, eet ik dit graag. De Rabo de Toro is een klassiek Spaans stoofgerecht dat zijn oorsprong vindt in Andalusië, vooral in steden als Córdoba en Sevilla. Dit authentieke Spaanse recept is rijk aan smaak, eenvoudig te bereiden en een prachtig voorbeeld van hoe extra vierge olijfolie de basis vormt van de Spaanse keuken. Wanneer ik de kans krijg om deze in Spanje te eten, eet ik ik dit graag. Het gerecht wordt langzaam gegaard met groenten en wijn tot...
Ajoatao de Jaén – Authentiek Spaans recept uit de Sierra de Segura
Traditioneel gerecht met extra vierge olijfolie uit de Sierra de Segura, Andalusië De Ajoatao is een traditioneel gerecht uit Jaén, afkomstig uit de bergachtige streek Sierra de Segura. Dit is een van die authentieke Spaanse recepten waarin olijfolie de hoofdrol speelt. De Ajoatao – ook wel Ajo atao genoemd (de "j" spreek je uit als "g") – is een romige puree van aardappel, knoflook, eidooier en extra vierge olijfolie, tot in perfectie geëmulgeerd. Dit recept doet mij denken aan de kookkunsten van mijn oma, die altijd als wij op vakantie waren in Spanje al vroeg in de ochtend de voorbereidingen...