Señorios de Relleu: Een unieke olijfolie ervaring aan de kust van Alicante
Share
In deze blog wil ik meer vertellen over mijn nieuwe aanwinst in mijn webshop: Señorios de Relleu, waar passie voor olijfolie en een familietraditie samenkomen.
In de zomer van 2023 was ik in de provincie Alicante en heb daar in de regio waar ik al jaren kom een nieuwe olijfolieleverancier ontdekt.
Geschiedenis van Señorios de Relleu
Na het maken van een afspraak werd ik ontvangen door Hugo en Gaby. Hugo vertrlde mij over de geschiedenis van hun olijfolie.
Hij vertelde mij dat Señorios de Relleu het levenswerk is van zijn vader Eliseo Quintanilla Almagro, geboren in een landbouwfamilie in Cartagena. Zijn reis begon in de farmaceutische wereld, waar hij puur natuurlijke remedies ontdekte. Meer dan 15 jaar geleden richtte hij zijn aandacht op de heilzame eigenschappen van Oleuropein in olijfbladeren, waarmee hij een nauwe band ontwikkelde met de olijfgaard die hij later aan hem (Hugo) overdroeg.
Relleu ligt op tien kilometer van de Middellandse Zee en aan de voet van de Sierra de Aitana. Het is de ideale omgeving voor olijfbomen. Op 429 meter boven zeeniveau, met bijna drieduizend uur zon per jaar, gedijen de inheemse olijfbomen naast amandelbomen, omringd door uitgestrekte bergvelden met Aleppo-dennen, johannesbroodbomen, rozemarijn en meer.
Diverse Olijfboomsoorten en Exclusieve Proeverij
Tijdens mijn bezoek aan de olijfboomgaard en de "Masia Teuladi" olijfolieperserij, geleid door Hugo, ontdekte ik dat bij Señorios de Relleu meer dan 100 verschillende soorten olijfbomen staan, waaronder enkele inheemse variëteiten uit de regio en Catalonie. Onder begeleiding van Gaby kreeg ik de kans om een uitgebreide proeverij te doen, waarbij de diversiteit aan olijfoliesoorten werd onthuld.
Hun assortiment bestaat uit 4 verschillende soorten coupages, die op basis van intensiteit zijn samengegesteld; Delicate, Medium, Intense en Organic (biologisch). Om een idee te geven welke smaak goed past welk gerecht helpt dit overzicht:
Innovatie
Wat de fles van Señorios de Relleu extra bijzonder maakt, is het gebruik van aluminium. Dit niet alleen voorziet in een lager gewicht en dus lagere verzendkosten, het kan ook minder snel stuk tijdens het verzenden, maar het zorgt er ook voor dat de fles lucht- en lichtdicht is. Dit draagt bij aan het behoud van de kwaliteit van de olijfolie, waardoor deze langer vers blijft en perfect aankomt bij jou thuis.
Voor hun verpakkingsdesigns heeft Señorios de Relleu diverse prijzen gewonnen voor beste verpakkingsdesign op de internationale olijfoliewedstrijd van Los Angeles (USA) en de Italiaanse wedstrijd Le Forme Dellolio.
Michelin Ster Restaurant "El Xato"
De ervaring werd voor mij compleet gemaakt door een bezoek aan het Michelin Ster restaurant "El Xato" in La Nucia.
Tot mijn grote verrassing werd hier de olijfolie van Señorio de Relleu geserveerd, vergezeld van verschillende heerlijke broden. Een perfecte afsluiting van mijn bezoek aan de Masia van Señorio de Relleu.
Dompel jezelf onder in de wereld van Señorios de Relleu en ontdek de smaak van passie, zorg en traditie, verpakt in elke druppel van hun prachtige olijfolie.
Klik hier om meer te lezen over meer over Señorios de Relleu.