Casa Gomez: Gegrilde groene asperges met extra vierge olijfolie en balsamico azijn

Esparragos verdes a la plancha (gegrilde groene asperges)

In mijn jeugd gingen wij tijdens de zomervakanties elk jaar onze mijn opa en oma en de familie opzoeken in de geboortedorp van mijn vader; Los Prados de Armijo. Dit dorpje ligt midden tussen de olijfbomen en is door een dal doormidden gesplitst, waardoor je een wandeling (bergop) naar de overkant kon maken via een slingerweg om het dal heen. Al lopend langs de geiten en kippen van mijn oom, kan ik mij nog goed herinneren dat aan de rand van de weg rozemarijn en asperges groeiden in het wild. Vanwege die herinnering is het misschien een van mijn favoriete...

Lees meer


Gambas al ajillo met Oro de Genave biologische extra vierge olijfolie van casagomez.nl

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo (ofwel knoflook garnalen) is een van mijn favoriete gerechten uit de Spaanse keuken. Simpel, snel en makkelijk klaar te maken met maar een paar ingrediënten. Maar zo erg enorm lekker! In dit gerecht gebruik ik de Oro de Genave, biologische olijfolie 5l of 750ml. Voor dit gerecht heb je voor 2 personen nodig: 200 gram (kleine) rauwe gamba's  3 knoflook teentjes (meer mag ook!) peterselie kleine pepertjes, voor dit gerecht heb ik kleine gedroogde pepertjes bij de toko om de hoek gekocht Stokbrood  Bereiding: Maak de gamba's eerst schoon, was ze goed en dep daarna goed droog....

Lees meer