Recepten met olijfolie — gezondheid
Esparragos verdes a la plancha (gegrilde groene asperges)
In mijn jeugd gingen wij tijdens de zomervakanties elk jaar onze mijn opa en oma en de familie opzoeken in de geboortedorp van mijn vader; Los Prados de Armijo. Dit dorpje ligt midden tussen de olijfbomen en is door een dal doormidden gesplitst, waardoor je een wandeling (bergop) naar de overkant kon maken via een slingerweg om het dal heen. Al lopend langs de geiten en kippen van mijn oom, kan ik mij nog goed herinneren dat aan de rand van de weg rozemarijn en asperges groeiden in het wild. Vanwege die herinnering is het misschien een van mijn favoriete...
Gambas al ajillo
Gambas al ajillo (ofwel knoflook garnalen) is een van mijn favoriete gerechten uit de Spaanse keuken. Simpel, snel en makkelijk klaar te maken met maar een paar ingrediënten. Maar zo erg enorm lekker! In dit gerecht gebruik ik de Oro de Genave, biologische olijfolie 5l of 750ml. Voor dit gerecht heb je voor 2 personen nodig: 200 gram (kleine) rauwe gamba's 3 knoflook teentjes (meer mag ook!) peterselie kleine pepertjes, voor dit gerecht heb ik kleine gedroogde pepertjes bij de toko om de hoek gekocht Stokbrood Bereiding: Maak de gamba's eerst schoon, was ze goed en dep daarna goed droog....
Tomaten risotto met extra vierge olijfolie
De mediterraanse keuken kent vele gerechten. Dit gerecht komt uit de Italiaanse keuken, waar mooie extra vierge olijfolie zoals de Señorios de Relleu, Verde Segura, Saqura en Arte Oleum perfect bij passen om het gerecht af te maken. Dit gerecht is geinspireerd op een italiaans recept waar ik een wat andere twist aan heb gegeven en is goed te combineren met bijvoorbeeld garnalen of kipgehakt. Voor dit gerecht heb je voor 2 personen nodig: 150 gram risotto rijst 200 gram garnalen of kipgehakt 200 gram Heinz tomate frito 1 rode paprika 250 gram cherry of snoeptomaten 1 witte of...