Recepten met olijfolie — Señorios de Relleu
Esparragos verdes a la plancha (gegrilde groene asperges)
In mijn jeugd gingen wij tijdens de zomervakanties elk jaar onze mijn opa en oma en de familie opzoeken in de geboortedorp van mijn vader; Los Prados de Armijo. Dit dorpje ligt midden tussen de olijfbomen en is door een dal doormidden gesplitst, waardoor je een wandeling (bergop) naar de overkant kon maken via een slingerweg om het dal heen. Al lopend langs de geiten en kippen van mijn oom, kan ik mij nog goed herinneren dat aan de rand van de weg rozemarijn en asperges groeiden in het wild. Vanwege die herinnering is het misschien een van mijn favoriete...
Tomaten risotto met extra vierge olijfolie
De mediterraanse keuken kent vele gerechten. Dit gerecht komt uit de Italiaanse keuken, waar mooie extra vierge olijfolie zoals de Señorios de Relleu, Verde Segura, Saqura en Arte Oleum perfect bij passen om het gerecht af te maken. Dit gerecht is geinspireerd op een italiaans recept waar ik een wat andere twist aan heb gegeven en is goed te combineren met bijvoorbeeld garnalen of kipgehakt. Voor dit gerecht heb je voor 2 personen nodig: 150 gram risotto rijst 200 gram garnalen of kipgehakt 200 gram Heinz tomate frito 1 rode paprika 250 gram cherry of snoeptomaten 1 witte of...