BBQ Picanha met extra vierge olijfolie

BBQ met Spaanse Extra Vierge Olijfolie: Picanha op zijn Best

BBQ met Spaanse Extra Vierge Olijfolie: Picanha op zijn Best Na een nat voorjaar is de zomer in Nederland eindelijk in volle gang. Een mooier moment is er niet om weer te te barbecueën met vrienden en/of familie, waar extra vierge olijfolie natuurlijk niet mag ontbreken!  Ik krijg vaak de vraag hoe olijfolie kan worden gebruikt tijdens een barbecue, dus in deze blog wil ik enkele voorbeelden geven van hoe je extra vierge olijfolie kunt gebruiken, zowel bij het bakken als voor bijgerechten. Jersey Picanha Ter voorbereiding ben ik bij ONS Biologische Slager geweest voor een mooi stuk BBQ vlees. Ik...

Lees meer


Casa Gomez: Gegrilde groene asperges met extra vierge olijfolie en balsamico azijn

Esparragos verdes a la plancha (gegrilde groene asperges)

In mijn jeugd gingen wij tijdens de zomervakanties elk jaar onze mijn opa en oma en de familie opzoeken in de geboortedorp van mijn vader; Los Prados de Armijo. Dit dorpje ligt midden tussen de olijfbomen en is door een dal doormidden gesplitst, waardoor je een wandeling (bergop) naar de overkant kon maken via een slingerweg om het dal heen. Al lopend langs de geiten en kippen van mijn oom, kan ik mij nog goed herinneren dat aan de rand van de weg rozemarijn en asperges groeiden in het wild. Vanwege die herinnering is het misschien een van mijn favoriete...

Lees meer