Recepten met olijfolie — mediteraanse keuken

Zarzuela Spaanse viststoof recept

Zarzuela (Spaanse visstoof)

Klaar om je vingers af te tikken voor dit heerlijke Spaanse gerecht? Een paar weken voor kerst belde mijn moeder mij op of ik tijdens kerst zin had in Zarzuela, een soort Spaanse Visstoof, met verschillende soorten vis. Normaal gesproken maak ik voor kerst een Beef Wellington, lamsbout, lamsrack of gaan wij gourmetten, dus dit was een lekkere en aangename afwisseling. De Beef Wellington heb ik overigens al een paar dagen geleden gemaakt voor een vriendengroep, dus vond het niet erg om niet een tweede te maken. Tijdens eerste kerstdag stond mijn vader lekker in de keuken te koken om...

Lees meer


Casa Gomez: Gegrilde groene asperges met extra vierge olijfolie en balsamico azijn

Esparragos verdes a la plancha (gegrilde groene asperges)

In mijn jeugd gingen wij tijdens de zomervakanties elk jaar onze mijn opa en oma en de familie opzoeken in de geboortedorp van mijn vader; Los Prados de Armijo. Dit dorpje ligt midden tussen de olijfbomen en is door een dal doormidden gesplitst, waardoor je een wandeling (bergop) naar de overkant kon maken via een slingerweg om het dal heen. Al lopend langs de geiten en kippen van mijn oom, kan ik mij nog goed herinneren dat aan de rand van de weg rozemarijn en asperges groeiden in het wild. Vanwege die herinnering is het misschien een van mijn favoriete...

Lees meer


Gambas al ajillo met Oro de Genave biologische extra vierge olijfolie van casagomez.nl

Gambas al ajillo

Gambas al ajillo (ofwel knoflook garnalen) is een van mijn favoriete gerechten uit de Spaanse keuken. Simpel, snel en makkelijk klaar te maken met maar een paar ingrediënten. Maar zo erg enorm lekker! In dit gerecht gebruik ik de Oro de Genave, biologische olijfolie 5l of 750ml. Voor dit gerecht heb je voor 2 personen nodig: 200 gram (kleine) rauwe gamba's  3 knoflook teentjes (meer mag ook!) peterselie kleine pepertjes, voor dit gerecht heb ik kleine gedroogde pepertjes bij de toko om de hoek gekocht Stokbrood  Bereiding: Maak de gamba's eerst schoon, was ze goed en dep daarna goed droog....

Lees meer


Tomatenrisotto met extra vierge olijfolie van casagomez.nl

Tomaten risotto met extra vierge olijfolie

De mediterraanse keuken kent vele gerechten. Dit gerecht komt uit de Italiaanse keuken, waar mooie extra vierge olijfolie zoals de Señorios de Relleu, Verde Segura, Saqura en Arte Oleum perfect bij passen om het gerecht af te maken. Dit gerecht is geinspireerd op een italiaans recept waar ik een wat andere twist aan heb gegeven en is goed te combineren met bijvoorbeeld garnalen of kipgehakt.   Voor dit gerecht heb je voor 2 personen nodig: 150 gram risotto rijst 200 gram garnalen of kipgehakt 200 gram Heinz tomate frito 1 rode paprika 250 gram cherry of snoeptomaten 1 witte of...

Lees meer